13 de juny de 2023 - Informació general
La cinquena edició dels guardons, que s'han lliurat en el marc de la Jornada Activa't, ha premiat tres propostes que impulsen millores a l'alimentació dels professionals i que s'adapti a aquelles persones amb intoleràncies alimentàries.
La cinquena edició dels premis La Mar de Saludable, que s'han atorgat aquest 13 de juny, han seleccionat tres projectes que aposten per impulsar millores en l'alimentació dels professionals de l'Hospital del Mar. Els premis s'han lliurat en el marc de la Jornada Activa't. La presentació de la jornada ha anat a càrrec de l'adjunta a la gerència de l'Hospital del Mar, la Dra. Cristina Iniesta, que ha destacat que totes "les activitats que promou el programa tenen el suport de l'evidència científica".
La Dra. Cristina Iniesta a la presentació de la jornada
El primer premi ha estat ex aequo per a les propostes 'Cuidem als professionals amb intoleràncies alimentàries', de Mercè Tarré, i 'Menjar sense gluten', de Montserrat Meca. Totes dues proposen la inclusió d'opcions als menús per a persones amb intoleràncies alimentàries, aconseguint així una major confiança i sentiment d'inclusió entre els i les professionals.
Montserrat Meca i Mercè Tarré
En el cas del segon premi, també es fa referència a l'alimentació a l'Hospital. La proposta seleccionada, 'Refrigeris per a professionals saludables i aptes', de Rut Fuentes, demana que els refrigeris que s'ofereixen als i les professionals que treballen al torn de nit segueixin les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut. Així, suggereix que s'hi incloguin fruites, verdures, llegums, fruits secs i cereals integrals, reduint la presència de greixos, sobretot saturats i trans de producció industrial. També que es tinguin en compte possibles intoleràncies alimentàries a l'hora de dissenyar aquests refrigeris.
Rut Fuentes
El tercer premi ha estat per al projecte presentat per Anna Abadía, que proposa la creació d'un Grup de creixement personal per a professionals. Es basa en l'atenció grupal com a eina per a reforçar les capacitats de les persones mitjançant les relacions i els vincles que es produeixen.
Anna Abadía
La subdirectora de Promoció de la Salut del departament de Salut, Ana Bocio, ha explicat que el programa La Mar de Saludable "està en la línia d'oferir opcions saludables i obrir-se a la comunitat". En aquest sentit, la Dra. Olga Pané, gerent de l'Hospital del Mar, ha volgut recordar "el compromís a llarg termini de l'hospital amb el programa".
Ana Bocio
Olga Pané
Activitat a càrrec de la Fundació Claror
La Jornada Activa't ha acabat amb una activitat esportiva dirigida per tècnics de la Fundació Claror, que ha consistit en estiraments, moviments articulars i respiració. Un exemple del tipus d'activitat física que impulsa el programa La Mar de Saludable, com ara els projectes Posa't en marxa i Recol·loca't. Si necessiteu més informació, podeu consultar el sharepoint del programa en aquest enllaç https://psmar.sharepoint.com/sites/LaMardeSaludable2
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat