1 de març de 2024 - Informació general
Es tracta d'un estudi conjunt entre els serveis d'Oncologia Radioteràpica i el de Medicina Nuclear de l'Hospital del Mar. Ha rebut el primer premi de pòsters a l'excel·lència a la pràctica clínica a la reunió del Proyecto Multidisciplinar Andrógeno, celebrada a Madrid els dies 22 i 23 de febrer.
28 de febrer de 2024 - Informació general
Una d'elles està relacionada amb les malalties del cor, segons l'estudi CARGENCORS. El treball ha permès trobar una associació important de noves variants genètiques relacionades anteriorment amb les malalties del cor, la trombosi, la inflamació, amb la gravetat de la COVID-19 en més de 3000 pacients COVID-19 de l'àrea de Barcelona i Girona. Les persones que presenten aquestes variants presenten un augment d'entre el 10 i el 60% de la probabilitat de desenvolupar la malaltia en forma greu.
27 de febrer de 2024 - Informació general
Fins ara encapçalava l'àrea de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica. Relleva en el càrrec al Dr. Miguel Pera.
26 de febrer de 2024 - Informació general
Es tracta d'un projecte finançat per la Unió Europea que té com a objectiu promoure una salut mental i física positiva al lloc de treball en un entorn canviant.
23 de febrer de 2024 - Informació general
Un equip científic liderat per la Dra. Anna Bigas, de l'Institut de Recerca Hospital del Mar i de l'Institut Josep Carreras, ha descobert que la població de cèl·lules mare hematopoètiques (CMH), responsable de la generació i autorenovació de la sang i del sistema immunitari, es manté indiferenciada a llarg termini gràcies a la seva capacitat de bloquejar físicament el seu propi receptor NOTCH1 mitjançant l'expressió de JAGGED1, un activador NOTCH específic. Els autors plantegen la hipòtesi que la falta d'aquest mecanisme, fins ara desconegut, podria ser la causa de l'escàs rendiment dels enfocaments actuals per generar cèl·lules hematopoètiques a partir de cèl·lules mare pluripotents induïdes per la medicina regenerativa.
21 de febrer de 2024 - Notes de Premsa
Es tracta d'un treball de col·laboració internacional coordinat per l'Hospital del Mar Research Institut i l'Hospital Clínic-IDIBAPS, que publica la revista Journal of Neurology. Aquest nova eina pot permetre adaptar el seguiment i tractament dels pacients a la seva futura evolució, optant pels més efectius, però amb més possibles efectes secundaris en aquells que tinguin pitjor pronòstic. Es desconeixen els factors exactes que hi ha darrere la progressió de la discapacitat en l'esclerosi múltiple, una malaltia amb una gran heterogeneïtat, motiu pel qual és tan important disposar d'eines d'aquest tipus.
20 de febrer de 2024 - Informació general
Ho fa com a Investigador de Referència, la categoria més alta possible. Un fet que reconeix la seva activitat investigadora en els darrers anys.
19 de febrer de 2024 - Informació general
Un estudi de la Unitat de Toxicologia de l'Hospital del Mar, que publica la revista Medicina Clínica, ha comparat les dades de les persones ateses per intoxicacions al Servei d'Urgències abans, durant i després de la pandèmia de la COVID-19. Durant el confinament i la segona alarma es va registrar un increment d'atencions relacionades amb suïcidis, amb un retorn a les xifres prèvies amb l'arribada de l'anomenada nova normalitat.
15 de febrer de 2024 - Informació general
Un estudi de l'Hospital del Mar i de l'Hospital General de Catalunya mostra que aquest nou tipus de dispositiu és tres vegades més eficaç que els anteriors models a l'hora de tancar completament l'aneurisma. A més, de forma segura. Ho publica el Journal of Neurointerventional Surgery.
2 de febrer de 2024 - Informació general
El Consell Rector va aprovar el passat dia 1 de febrer d'enguany l'obertura del procés de selecció per a la contractació laboral de la Gerència del CMPSB, via oferta pública.
Parc Salut Mar
Passeig Marítim 25-29 Barcelona 08003
Vegeu la situació a Google Maps
Tel: 93 248 30 00 · Fax: 93 248 32 54
Sol·licitud d'informació
© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat