Cirurgia reparadora de les tumoracions cutànies

La pell és l'òrgan més gran del cos humà. En les cavitats es transforma en mucoses, canviant sustancialment les seves caracterísitques viscoelàstiques.

Donada la seva gran superfície, està sotmesa de manera constant, i depenent de la regió corporal, als factors externs de l'entorn amb el que ens relacionem.

Les patologies associades són molt variades, destacant les adquirides (traumatismes i tumoracions).

La pell és, sens dubte, el teixit amb el que més vegades el cirurgià plàstic haurà de relacionar-se, ja que qualsevol abordatge quirúrgic vindrà precedit per la barrera cutània (pell, teixit cel·lular subcutani i greix).

Avui en dia, el coneixement dels angiomes humans, o territoris vasculars independents i identificables de la superfície cutània, es fa bàsic per plantejar reconstruccions complexes de la pell.

És molt important incloure en aquest capítol el greix.

Teixit omnipresent i que en els últims anys s'ha convertit en un "material" indispensable en el moment de plantejar reconstruccions o retocs de reconstruccions.

El greix procesat ens permet als cirurgians plàstics omplir i aportar volum. El seu gran contingut en Stem-cells planteja, actualment, noves metes en la cirurgia reconstructiva.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat