Inversió d'hàbits i relaxació muscular

  1. Els hàbits orals parafuncionals són l'ús habitual inconscient dels músculs de la mandíbula en funcions diferents a les normals, sent aquestes el menjar, deglutir i parlar.
  2. No podem mantenir completament en repòs aquests músculs a causa que els fem servir per mastegar, parlar i deglutir. No obstant això, podem limitar el seu ús disminuint els hàbits parafuncionals.
  3. Exemples d'hàbits parafuncionals: mastegar xiclet, mossegar-se les ungles, arrufar els llavis, serrar o relliscar les dents durant el dia, fumar, mossegar bolígrafs o llapis, protrusió mandibular forçada o pressionar la llengua contra les dents o al paladar.
  4. L'objectiu de la inversió és ensenyar conscientment al pacient a no practicar activitats parafuncionals.
  5. Practicar la posició de boca relaxada:
    1. Posar les dents lleugerament separats amb els llavis relaxats (normalment oberts). La llengua ha d'estar relaxada sense pressionar contra les dents o al paladar. Pot ser útil expulsar una mica d'aire entre les dents, el que col·locarà la mandíbula en posició relaxada.
    2. Practicar col·locant la boca en aquesta posició relaxada amb freqüència per començar a adoptar la seva posició normal, practicar durant al menys un minut sis vegades al dia.

Tècniques d'inversió d'hàbits

Mètodes dels estímuls visuals

  1. Repartir 3 o 4 objectes (estímuls visuals) a cada habitació en la qual passi temps (incloent el cotxe); per exemple, a la cuina: la porta de la nevera, l'aixeta; en la sala d'estar: el llum, el comandament de la televisió.
  2. Fer una nota mental dels objectes o col·locar un adhesiu brillant en ells.
  3. Cada vegada que vegi un estímul visual, pregunteu-vos: "què està fent la meva boca" Si està fent alguna cosa diferent a mantenir-se en aquesta posició relaxada, està fent massa.
  4. Aturar l'hàbit oral no desitjat. Adopti la posició de boca relaxada durant uns segons i digui mentalment: "no __________" (el que estigui fent).
  5. A continuació, reprengui les seves activitats normals fins que vegi un altre estímul visual i plantegi de nou la mateixa pregunta.
  6. Continueu amb aquest procés amb constància cada dia durant un mes i podrà eliminar els seus hàbits parafuncionals.

Mètode de l'interval de temps

(Requereix un rellotge amb una alarma amb un període de temps variable de 15 minuts a 2 hores).

  1. Al matí, programi l'alarma per 15 minuts.
  2. Quan soni l'alarma, pregunteu-vos: "què està fent la meva mandíbula?" Si està fent alguna cosa diferent a mantenir-se en aquesta posició relaxada, es troba en parafunció i està treballant massa.
  3. Atureu la parafunció i adopti la posició de boca relaxada durant uns segons i digui mentalment: "no __________" (el que estigui fent).
  4. A continuació, reprengui les seves activitats normals i programi l'alarma per altres 15 minuts.
  5. Quan l'alarma soni de nou, comprovi si hi ha una parafunció. En cas afirmatiu, repetiu els passos 3 i 4.
  6. Si l'alarma sona i vostè es troba en posició de boca relaxada, feliciti i augmenti el temps d'alarma a mitja hora.
  7. Quan l'alarma soni de nou, comprovi si hi ha una parafunció. En cas afirmatiu, repeteix els passos 3-4 fixant l'alarma per mitja hora.
  8. Si l'alarma sona i vostè es troba en posició de boca relaxada, feliciti i doble el temps d'alarma a una hora.
  9. Mantingui interval d'una hora fins que estigui en la posició de boca relaxada i quan soni l'alarma dupliqui el temps a dues hores.
  10. Continueu fixant l'alarma cada dues hores durant la resta del dia, comprovant la parafunció aplicant la posició de boca relaxada quan sigui necessari.
  11. Al matí següent, comenci de nou en intervals de 15 minuts, doblant interval fins a dues hores quan la boca no es trobi en parafunció (és a dir, en la posició de boca relaxada).
  12. Continueu amb aquest procés amb constància cada dia durant un mes i podrà eliminar els seus hàbits parafuncionals.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Hospital del Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat