Notícies

17 de gener de 2019 - Notes de Premsa

L’Hospital del Mar, referent a Malaltia Inflamatòria Intestinal

L’Hospital del Mar, referent a Malaltia Inflamatòria Intestinal

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) rep la Certificació d'Excel·lència com a Unitat d'Atenció Integral a pacients de Malaltia Inflamatòria Intestinal

La unitat, constituïda com a Unitat d'Atenció Integral el 2006, atén a 700 pacients de malaltia de Crohn i de colitis ulcerosa. El diagnòstic precoç, les proves i tractaments adaptats a cada pacient, claus en el control dels símptomes i a la millora del pronòstic de la MII.

La Unitat per a la Cura Integral de la Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital del Mar, ha rebut la Certificació d'Excel·lència com a Unitat d'Atenció Integral a pacients amb malaltia Inflamatòria Intestinal, que situa el centre sanitari com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat.

Acreditació_Unitat_Malaltia_Inflamatòria_Intestinal

El Sr. Lluís Soler, el Sr. David Prujà, la Dra. Olga Pané i el Sr. Antonio Bañares

Aquest reconeixement sorgeix del Programa de Certificació de les Unitats d'Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal, desenvolupat i impulsat pel Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie i és considerat el reconeixement més important per aquestes unitats a la seva tasca a l'atenció de la MII a l'Estat, situant-les com a referent a l'àmbit estatal i internacional.

Acreditació_Unitat_Malaltia_Inflamatòria_Intestinal

La Dra. Montserrat Andreu

La consolidació de la Unitat d'Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal l'ha liderada la Dra. Montserrat Andreu García, responsable de la seva creació i desenvolupament, conjuntament amb la Dra. Lucía Márquez Mosquera, totes dues especialistes en aparell digestiu.

Acreditació_Unitat_Malaltia_Inflamatòria_Intestinal

La Sra. Isabel Palop

Segons la Dra. Márquez Mosquera, cap de secció de Gastroenterologia i responsable actual de la unitat, la malaltia inflamatòria intestinal "és una malaltia crònica, que afecta les dimensions vitals, psicològiques, familiars i socials de les persones que la pateixen, per la qual cosa controlar els seus símptomes i evolució contribueix a millorar el seu pronòstic i la qualitat de vida dels pacients". I afegeix que "l'atenció a aquests malalts a Unitats Multidisciplinàries permet integrar el coneixement de tots els professionals implicats, estandarditzar protocols de maneig de la malaltia i prendre decisions col·legiades, a més de poder avaluar resultats i detectar punts de millora".

Acreditació_Unitat_Malaltia_Inflamatòria_Intestinal

L’equip de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal

Per obtenir aquest reconeixement, la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital del Mar ha superat una auditoria externa i independent realitzada per Bureau Veritas, entitat que ha avaluat els 53 indicadors establerts per GETECCU i que abasta tots els aspectes en els quals treballa una unitat, com ara infermeria, cirurgia, producció científica o formació. La unitat complia més del 90% dels aspectes avaluats assolint la certificació d'Excel·lència.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat