Notícies

4 d'octubre de 2014 - Informació general

7a edició de la Jornada de Portes Obertes del PRBB

7a edició de la Jornada de Portes Obertes del PRBB

El proper dissabte dia 4 d'octubre tindrà lloc la setena edició de la Jornada de Portes Obertes del PRBB. Una vegada més, el Parc obrirà les portes des de les 10 del matí fins a les 7 del vespre a totes aquelles persones interessades en la ciència, en saber què es fa, com ho fan i on ho fan. Científics i personal dels centres dedicaran el dia, de forma totalment voluntària, a fer xerrades dels projectes en els quals treballen, a ensenyar els laboratoris i els equips que fan servir, a jugar amb la ciència oferint tallers, experiments i activitats, i acabaran la jornada amb un interessant cafè científic. És un acte obert a tothom, gratuit i amb activitats per al públic de totes les edats.

L’IMIM un any més participarà a la Jornada gràcies a la tasca de quasi 70 voluntaris que donaran a conèixer la recerca que s’hi realitza. Col·laboraran en diferents activitats com són les visites guiades als laboratoris, els tallers i experiments, i les xerrades científiques. Enguany fins a 9 laboratoris /instal·lacions de l’IMIM participaran en els circuits de les visites explicant la seva tasca: el biobanc, el laboratori antidopatge, la unitat d’assaigs clínics, el laboratori de mecanismes moleculars de predisposició al càncer de pulmó, el servei de microarrays, genómica evolutiva, el laboratori de cèl·lules mare i cáncer, el laboratori de terapia molecular del cáncer i el laboratori de neoplàsies hematològiques. Les visites començaran a les 10 del matí i acabaran a les 7 de la tarda.

A la plaça exterior del PRBB, de 10 del matí fins a les 6 de la tarda, s’ubicaran diferents tallers i activitats en les que tothom i pot participar. Aquest any l'IMIM participa amb 3 tallers. El grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular organitza el taller “Mesura la teva salut Cardiovascular”, que calcularà el risc de patir una malaltia coronària en els propers 10 anys segons el perímetre abdominal, l'activitat física que es realitzi, la dieta que es porti a terme i, si s'és o no fumador etc, el grup de recerca en cèl·lules B de l'IMIM i el Laboratori d'immunologia de la UPF organitzen conjuntament ”El Joc de la Immunologia” que permetrà entendre d'una forma diferent, mitjançant un joc, com el nostre cos lluita contra les infeccions i per últim el servei de prevenció de les diferents institucions del Parc organitza el taller “La prevenció és cosa de tots!” que ensenyarà a protegir-se com ho fan els investigadors.

D'11 a 17:30 hores a les Sales Ramón y Cajal, Marie Curie i Charles Darwin es realitzaran xerrades de 45 minuts en català i castellà. Els investigadors del PRBB parlaran sobre temes tan diversos com el genoma, les cèl·lules mare, la contaminació de l'aire, la biodiversitat, l'Alzheimer, la medicina personalitzada i molt més...Aquest any l'IMIM participarà amb dues xerrades: “Descobrir fàrmacs: cercant la bala màgica contra el càncer” impartida pel Dr. Albert Antolín del grup de recerca en farmacología de sistemes i “Medicina personalitzada, on som?” a càrrec de la Dra. Clara Montagut, oncóloga de l'Hospital del Mar i investigadora del grup de recerca en terapia molecular del càncer de l'IMIM.

Una de les novetats d'aquest any és un workshop de bioinformatica que organitzen conjuntament el CRG i l'IMIM, amb l'objectiu de que els participants aprenguin a analitzar seqüències d'ADN utilitzant una eina bioinformàtica basada en la plataforma "Galaxy" i fent els seus propis experiments computacionals. És un taller destinat a majors de 16 anys.

La Jornada s’acabarà, com sempre, amb un cafè científic a les 19.00 h a la plaça interior del PRBB. Amb el títol “Què ens falta per imitar la vida?” Ricard Solé, Professor de la UPF, investigador d'ICREA i cap del Laboratori de Sistemes Complexos de l’IBE (CSIC-UPF), Maria Lluch, Investigadora del grup de recerca Disseny de Sistemes Biològics del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i Francesco Ferro, Enginyer de software i gerent de l’empresa Pal Robotics S.L, aportarant els seus diferents punts de vista tractant aquest tema tan interessant. Es pot participar, opinar i preguntar, tot prenent un café i unes pastes. Pots enviar les teves preguntes a través de Twitter fent servir #prbbcafe No cal inscripció prèvia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat