Notícies

 • 29 de gener de 2015 - Informació general

  Ja tenim les primeres anècdotes d'aquests 100 anys d'història de l'Hospital del Mar, voleu saber què ens han explicat? Anima't i explica'ns la teva!

  Volem crear un compilatori amb les millors històries, anècdotes o vivències personals

  Com sabreu, amb motiu de la commemoració del centenari, volem fer un compilatori de les millors històries, anècdotes o vivències personals que hagin passat a l'Hospital del Mar. Ja ens heu fet arribar les primeres i les volem compartir amb tots vosaltres. Però volem que ens expliqueu moltes més, que torneu la vista enrera i recordeu moments divertits, memorables, únics, difícilment olvidables i que ara seran recordats per tots. Un llegat per a les futures generacions de professionals que sabran que a l'hospital s'han viscut "històries inolvidables". Necessitem que en les feu arribar i per a participar ho teniu molt fàcil: us podeu posar en contacte amb el servei de Comunicació del PSMAR (ext: 3072 o 3415) o escriure un correu electrònic a: centenari@hospitaldelmar.cat o a través del nostre blog. Anima't a participar!

 • 27 de gener de 2015 - Notes de Premsa

  Creixen els trasplantaments a l’Hospital del Mar gràcies a un enfocament pioner a Catalunya

  Els trasplantaments en asistòlia controlada permeten augmentar el nombre d’òrgans disponibles i ajudar a més persones en espera d’un ronyó

  L’Hospital del Mar, seguint l’exemple d’altres països com Holanda i d’altres centres a l’Estat espanyol, ha estat el primer en implantar aquest nou enfocament de la donació d’òrgans a Catalunya, amb un gran suport de les famílies dels pacients. L’han seguit altres tres centres des de llavors i ha estat molt ben valorat per l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT). La donació en asistòlia controlada és un dels camins més clars per a l’augment del nombre de trasplantaments (són el 9% a Catalunya el 2014), en un moment en què els donants procedents d’accidents de tràfic han disminuït dràsticament i els donants clàssics en mort encefàlica s’estabilitzen.

  més informació

 • 27 de gener de 2015 - Informació general

  Sabíeu que l'Hospital del Mar va tractar tots els malalts i sospitosos de còlera de tot el país durant l'epidèmia del 1971?

  L’any 1971 va haver-hi una epidèmia de còlera a Barcelona i l’Hospital del Mar va ser escollit centre receptor de tots els malalts i sospitosos, no només de la ciutat de Barcelona, sinó de tot el país. Es pot afirmar que el 90% dels colèrics haguessin mort de no ingressar ràpidament a l’hospital i no ser tractats immediatament per equips especialitzats.

  més informació

 • 23 de gener de 2015 - Informació general

  Sabíeu que la pel·lícula “Todo sobre mi madre” es va filmar en part a l'Hospital del Mar?

  Pedro Almodóvar va escollir l’Hospital del Mar per a la seva pel·lícula “Todo sobre mi madre” (1999) que va guanyar l’Oscar de Hollywood a millor pel·lícula estrangera. Va dir que havia quedat meravellat i sorprès amb l’edifici i el va definir com un hospital amb uns finestrals que s’obren cap al mar com una pantalla de cinema. Almodóvar va mostrar l’Hospital del Mar a tot el món amb aquesta pel·lícula i va fer-hi participar treballadors de l’Hospital.

  més informació

 • 21 de gener de 2015 - Informació general

  Sabíeu que a l'Hospital del Mar va haver-hi una guarderia?

  La guarderia va estar en funcionament des del 1 de maig de 1978 al 5 d’agost de 1989, és a dir, va començar en un dia de festa. Estava ubicada on ara hi ha la sala d'actes Josep Marull i la seva desaparició va estar vinculada a la reforma estructural de l’Hospital quan aquest va ser escollit Hospital Olímpic.

  més informació

 • 16 de gener de 2015 - Informació general

  En els 100 anys d'història de l'Hospital del Mar segur que s'han viscut moltes anècdotes. Anima't i explica'ns la teva

  Volem crear un compilatori amb les millors històries, anècdotes o vivències personals

  Un hospital és una petita ciutat dins d’una gran ciutat. Funciona les 24 hores del dia, no descansa mai, entra i surt molta gent... Cada dia és diferent. Segur que en aquests últims 100 anys han succeït mil històries a l’Hospital del Mar. Amb motiu de la commemoració del centenari, volem fer un compilatori de les millors històries, anècdotes o vivències personals que hagin passat a l'Hospital del Mar. Per això necessitem la vostra participació, compartiu les vostres anècdotes posant-vos en contacte amb el servei de Comunicació del PSMAR (ext: 3072 o 3415), escrivint un correu electrònic a: centenari@hospitaldelmar.cat o a través del nostre blog. Anima't a participar!

 • 13 de gener de 2015 - Informació general

  Èxit de participació en la 2a Ronda del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona

  La majoria de les àrees bàsiques del PSMAR superen el 50%

  Entre gener de 2012 i desembre de 2013 es va dur a terme la segona ronda del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. Hi han participat un total de 81.777 persones, assolint una taxa de participació del 48% (cinc punts superior a l'obtinguda en la ronda 1). En un 5,2% d'aquestes persones la prova va resultar positiva, i després de la realització de 3.599 colonoscòpies es van detectar un total de 165 càncers, 1.234 adenomes d'alt risc i 696 de baix risc. Com era esperable, tant la taxa de positivitat com les de deteccions són menors que en la primera ronda.

  més informació

 • 12 de gener de 2015 - Informació general

  La Dra. Anna Oliveras nomenada Presidenta de la Societat Catalana d'Hipertensió

  El proppassat 17 de desembre, en el marc de les Jornades Catalanes d'Hipertensió, la Dra. Anna Oliveras, cap clínic de la Secció d'Hipertensió i Risc Vascular del servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar, va ser nomenada Presidenta de la Societat Catalana d'Hipertensió, on fins aleshores estava ocupant el càrrec de Vice-Presidenta.

  més informació

 • 12 de gener de 2015 - Informació general

  Sabíeu que al juliol de 1936, a l'inici de la Guerra Civil, ningú no va sortir de l'Hospital del Mar durant 5 dies?

  En part per la feina que hi havia per atendre ferits i malalts i en part, també, per por. Les monges paüles, disfressades d’infermeres, l’abandonaren el 23 de juliol acompanyades pel Dr. Jiménez Vidal. A l’Hospital es constituí un comitè que va aconseguir que els militars deixessin les armes a la porta si volien entrar-hi.

  més informació

 • 7 de gener de 2015 - Informació general

  Sabíeu que l’actual Hospital del Mar s’havia de construir al barri de Vallcarca?

  Doncs sí, quan es decideix substituir el precari primer hospital l’any 1925, la primera opció per raons de salabror, d’humitat i per les dificultats d’accés, era la zona on ara hi ha l’Hospital Militar. No obstant, com ja havia passat 40 anys abans amb els primers llatzerets per tractar les malalties infeccioses, s’hi van oposar els veïns.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2015 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat