Notícies

 • 30 de juliol de 2015 - Informació general

  Sabíeu que els "payasos de la tele" van visitar un nen malalt a l'Hospital del Mar l'any 1981?

  Va ser el dia 27 de gener i hem pogut llegir la curiosa notícia a "La Vanguardia" del dia 28 de gener. Diu així: "Los payasos de la tele en Barcelona, para complacer a un niño enfermo. La huelga de controladores aéreos fue levantada ayer por la tarde para que los famosos payasos de la televisión Fofito, Miliki y Milikito se desplazaran de Madrid a Barcelona para pasar poco más de una hora con un niño, enfermo de cáncer hospitalizado en el Hospital del Mar."

  més informació

 • 24 de juliol de 2015 - Informació general

  Nous membres en el Consell Rector

  En representació de la Generalitat de Catalunya

  El Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb data 13 de juliol de 2015, va acordar designar com a representants de la Generalitat de Catalunya en el PSMAR les següents persones: Sr. Ivan Planas i Miret, Sr. Xavier Rodríguez i Guasch, Sr. Lluís Tort i Bardolet, Sr. Joan Puigdollers i Fargas, Sr. Jordi Mauri i Santuré i Sr. Francesc Posas i Garriga. El Sr. Joan Puigdollers i Fargas assumirà la presidència del Consell. Per altra banda, l'Ajuntament de Barcelona està pendent de nomenar els seus representants en el Consell Rector del PSMAR.

 • 23 de juliol de 2015 - Notes de Premsa

  Un treball de l’Hospital del Mar ajuda a localitzar els mecanismes cerebrals de formació de la por

  Els investigadors han analitzat estudis amb ressonància magnètica funcional que involucren un total de 677 participants

  Miguel Àngel Fullana, investigador de la Unitat d’Ansietat de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut MAR i de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), ha coordinat la metanàlisi més completa realitzada fins el moment sobre les bases neurals de l’aprenentatge de la por en humans. El treball, publicat a la prestigiosa revista Molecular Psychiatry, ha analitzat els estudis realitzats fins a l’actualitat que mesuraven l’activitat cerebral durant el procés de condicionament de la por mitjançant ressonància magnètica funcional (fMRI). Els resultats mostren que en aquest procés s’activa de manera robusta un conjunt de regions del cervell, que constituirien la “xarxa de la por”.

  més informació

 • 22 de juliol de 2015 - Informació general

  Cubs d'història arran de Mar. Vols conèixer com et sorprendrà l'exposició fotogràfica que trobaràs davant de l'Hospital del Mar fins el setembre? No et perdis el Mar@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  La història de l'Hospital del Mar, i per què no dir-ho, algunes característiques de la seva personalitat oberta i participativa, es despleguen pel Passeig Marítim durant aquest estiu per a compartir amb els passejants, turistes, veïns, pacients i conciutadans el seu primer segle de vida. Una col·lecció de vuit cubs de diferents grandàries serveix de suport per a una exposició popular i visual, titulada “Cent anys mirant el Mar”. Si vols conèixer aquesta història en imatges, juganera, oberta i participativa, que desperta records i emocions, visita-la al Passeig Marítim i entra al MAR@laxarxa!

  més informació

 • 20 de juliol de 2015 - Notes de Premsa

  L’exposició “Cent anys mirant el Mar” desembarca al Passeig Marítim

  La participació de professionals de l’Hospital del Mar, de veïns i de ciutadans ha permès bastir una exposició en la que les mirades personals esdevenen la clau i acaparen tot el protagonisme

  Iniciant la segona quinzena de juliol i fins a mitjans de setembre, vuit cubs gegants presenten un complet recorregut visual i anecdòtic del primer segle d’història del centre hospitalari que presideix el litoral barceloní. Una història en imatges, juganera, oberta i participativa, que desperta records i emocions. Una exposició que entrellaça història urbana, sanitat, arquitectura i s’acosta al ciutadà i al turista per a mostrar un centre amb un llarg recorregut de servei comunitari, que és avui un centre d’assistència, recerca i docència de primer nivell.

  més informació

 • 16 de juliol de 2015 - Notes de Premsa

  L’entrenament dels músculs respiratoris es demostra eficaç per evitar complicacions respiratòries en persones que han patit un ictus

  L’estudi es publica a la prestigiosa revista Neurology

  Investigadors de l’Hospital del Mar i de l’Esperança han demostrat que un entrenament muscular inspiratori i expiratori de 3 setmanes de durada en pacients que acaben de patir un ictus és eficaç per reduir complicacions respiratòries futures. L’afectació dels músculs respiratoris és una complicació habitual després d’un ictus que, juntament amb l’alteració de la deglució, comporta un major risc de pneumònies per aspiració, i per tant, ingressos hospitalaris més llargs i un risc més elevat de mortalitat.

  més informació

 • 14 de juliol de 2015 - Informació general

  Avui 14 de juliol és el darrer dia en què podreu visitar l'exposició "Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona". No us la perdeu!

  Exposició al Museu d'Història de Catalunya fins el 14 de juliol

  Si encara no heu visitat l'exposició "Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona" al Museu d'Història de Catalunya, avui és el darrer dia per poder fer-ho!. Perquè us animeu a passejar-vos-hi i gaudir de les històries, els documents i les imatges que hi trobareu, us adjuntem alguns dels escrits que els visitants han deixat en el llibre de visites de l'exposició. Recordeu que és d'entrada gratuïta!

 • De l'1 al 31 de juliol de 2015 - Art-Usuari

  Exposició de la pintora iraniana Behnaz Rezaei

  Passadís central de l'Hospital del Mar

  De l'1 al 31 de juliol de 2015, al passadís central de l'Hospital del Mar, podreu veure l'exposició de la pintora i dissenyadora iraniana Behnaz Rezaei. La temàtica dels seus quadres acostuma a girar entorn a l'expressió femenina com a reflex dels esforços de las dones per a perseguir els seus somnis.

 • 7 de juliol de 2015 - Informació general

  Darrera setmana en què podreu visitar l'exposició "Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona". No us la perdeu!

  Exposició al Museu d'Història de Catalunya fins el 14 de juliol

  Si encara no heu visitat l'exposició "Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona" al Museu d'Història de Catalunya, teniu temps fins el proper dimarts 14 de juliol. Us animem a passejar-vos per l'exposició i gaudir de les històries, els documents i les imatges que hi trobareu. Recordeu que és d'entrada gratuïta!

 • 30 de juny de 2015 - Informació general

  La Unitat d'Atenció al Viatger de l'Hospital del Mar ja disposa de la vacuna de la febre groga

  La Unitat d'Atenció al Viatger de l'Hospital del Mar, reconegut "Centro de Vacunación Internacional Encomendado", ja dispensa la vacuna de la febre groga, sent un dels pocs centres de l'Estat que l'administra. Us informem que el cost de la visita amb consell complet al viatger més l'administració de la vacuna groga és de 50 €. Si es tracta de una visita amb administració de vacuna/es, que inclou la de la febre groga és de 60 €.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2015 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat