Notícies

 • 24 d'octubre de 2016 - Notes de Premsa

  Heroïna: l'epidèmia que torna?

  Llicó inaugural del curs acadèmic 2016-2017 del grau en Medicina conjunt UAB - UPF a càrrec de la Dra. Marta Torrens

  Avui 24 d'octubre se celebra la inauguració del curs acadèmic 2016-2017 del grau en Medicina impartit de manera conjunta per les universitats Pompeu Fabra i l'Autònoma de Barcelona. L'acte tindrà lloc a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar a les 12:00 hores. La sessió comptarà amb la presència de l'experta en addiccions i drogues d'abús, Marta Torrens, que pronunciarà la lliçó inaugural titulada "Heroïna: l'epidèmia que torna?".

  més informació

 • Octubre 2016 - Informació general

  Som l'atenció de proximitat i també l’especialitzada

  Memòria Parc de Salut MAR 2015

  Amb el títol Som l'atenció de proximitat i també l'especialitzada  us presentem la Memòria del Parc de Salut MAR, un document de recapitulació del 2015, i part del 2016, que més enllà d'incloure el resum de l'activitat i les actuacions més destacades, reflecteix els objectius i reptes de futur que ens proposem pel que fa el model de governança, la sostenibilitat econòmica, l'assistència, la qualitat, els professionals, el coneixement i la comunitat.

  més informació

 • 19 d'octubre de 2016 - Informació general

  El Dr. Checa participa com a conferenciant en el Congrés Anual de l'American Society of Reproductive Medicine

  A Catalunya, el 4,5% dels naixements es donen a través de Tècniques de Reproducció Assistida (TRA). Les causes i l'evolució de l'accés a les TRA a Europa han centrat la intervenció del Dr. Miguel A. Checa, cap de la Secció de Reproducció Humana del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital del Mar, responsable del Grup de Recerca de l'IMIM, al Congrés Anual de American Society of Reproductive Medicine. Del 15 al 19 d'octubre s'està duent a terme a Salt Lake City, EUA, aquesta trobada de referència dedicada a l'avenç de la ciència i la pràctica de la medicina reproductiva, a la que el Dr. Checa ha estat convidat a impartir una conferència sobre la infertilitat a Espanya i Catalunya.

  més informació

 • 18 d'octubre de 2016 - Notes de Premsa

  1 de cada 3 dones necessita un tractament per a l’osteoporosi després de superar un càncer de mama

  Dia Mundial del Càncer de Mama i Dia Mundial de l’Osteoporosi, 19 i 20 d’octubre, respectivament

  Un grup d'oncòlegs i especialistes en medicina interna de l'Hospital del Mar i investigadors del Programa de Recerca Musculoesquelètica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) coordinen des de fa 9 anys un Programa de Salut Òssia en dones amb càncer de mama, que acaba d'incloure-hi la pacient número 1.000, i n'han avaluat els beneficis. Aquest programa protegeix la salut òssia de les pacients que han superat un càncer de mama amb receptors hormonals positius -el més freqüent, un 70% dels tumors de mama ho són- i que necessitaran tractaments de manteniment de llarga durada que poden provocar osteoporosi. 

  més informació

 • 17 d'octubre de 2016 - Notes de Premsa

  Que el dolor no sigui el centre de la teva vida. Jornada per a pacients amb dolor crònic organitzada per la Unitat del Dolor de l’Hospital del Mar

  17 d'octubre a les 9:45 h a la Sala Josep Marull de l'Hospital del Mar

  L'Hospital del Mar organitza una Jornada adreçada a pacients per a ajudar-los a millorar amb tècniques alternatives que impulsen la seva participació activa i la recuperació de la qualitat de vida. Pacients i familiars rebran assessorament pràctic per a aprendre tècniques que ajuden a trencar dinàmiques on el dolor és el protagonista de les seves vides. Tot el que els malalts poden fer per a què, en combinació amb les tècniques sanitàries i tractaments mèdics, el dolor passi a un segon pla.

  més informació

 • 10 d'octubre de 2016 - Notes de Premsa

  Els usuaris valoren amb un 9,5 el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona

  L’estudi avalua, per primer cop a l’Estat Espanyol, la satisfacció dels usuaris d’un programa de cribratge de càncer colorectal.

  L'oficina de detecció precoç del càncer colorectal de Barcelona ha avaluat, per primer cop a l'Estat Espanyol, la satisfacció dels usuaris d'un programa de cribratge de càncer colorectal. Aquest estudi, realitzat conjuntament entre l'Hospital del Mar, l'Hospital Clínic i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, ha esta liderat per la Dra. Andrea Burón, del servei d'Epidemiologia i Avaluació de l'Hospital del Mar.

  més informació

 • 6 d'octubre de 2016 - Notes de Premsa

  La contaminació de l’aire redueix la fertilitat humana

  Els nivells elevats de contaminants atmosfèrics derivats del trànsit rodat a les grans ciutats causen un major nombre d’avortaments i podrien alterar la qualitat de l’esperma

  Un grup d'investigadors de l'Hospital del Mar liderats pel Dr. Miguel A. Checa ha desenvolupat dues revisions exhaustives de la literatura científica per determinar quin impacte té l'exposició a contaminants atmosfèrics sobre la taxa d'infertilitat humana. En la primera revisió, els científics mostren que la contaminació té un impacte crític en la fertilitat de la dona i que afecta de forma similar tant a les dones fèrtils com a les subfèrtils que recorren a tècniques de reproducció assistida. En la segona revisió es mostra que els contaminants atmosfèrics podrien alterar la qualitat de l'esperma. La Societat Americana de Medicina Reproductiva ha encomanat la realització d'aquests estudis als científics del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital del Mar i als del Grup de Recerca en Infertilitat de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), dins del qual es troba la Dra. Bénédicte Jacquermin, investigadora de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Els resultats d'ambdues investigacions s'han publicat aquest mes a la revista Fertility and Sterility.

  més informació

 • Del 3 al 31 d'octubre de 2016 - Art-Usuari

  Exposició de pintures de Marini Carpio

  Al passadís central de l'Hospital del Mar

  Del 3 al 31 d’octubre, al passadís central de l’Hospital del Mar, podreu veure l’exposició de pintures de Marini Carpio.

 • 29 de setembre de 2016 - Notes de Premsa

  Un test genòmic permet evitar tractaments de quimioteràpia innecessaris a dones amb càncer de mama

  El Dr. Joan Albanell, cap de servei d'Oncologia de l'Hospital del Mar i director del Programa de Recerca en Càncer de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques), ha liderat un grup d'investigadors europeus en un estudi publicat a la revista European Journal of Cancer. Aquest treball demostra que la realització del test genòmic Oncotype DX és clau en el moment de recomanar un tractament a pacients amb un tipus concret de càncer de mama i confirma la reducció de l'ús de la quimioteràpia a diversos països d'Europa.

  més informació

 • 29 de setembre de 2016 - Guardons

  Juan Gutiérrez i Juan Pablo Horcajada guanyadors del Premi del Consell Social a la Qualitat de la Docència de la UPF

  En la modalitat d'activitat docent dins d'un grau en els estudis de Medicina

  El Dr. Juan Gutiérrez, cap de secció de Medicina Interna, i el Dr. Juan Pablo Horcajada, cap de servei de Malalties Infeccioses, han rebut el Premi del Consell Social a la Qualitat en la Docència 2016 de la Universitat Pompeu Fabra, en la modelitat d'activitat docent dins d'un grau en els estudis de Medicina.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2016 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat