Notícies

 • Abril de 2015 - Informació general

  Les professionals del Treball Social tenen un paper clau en l'atenció integral de la salut de les persones. Si vols conèixer la tasca que desenvolupen al PSMAR no et perdis el MAR@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  L'equip professional de treballadores socials del PSMAR forma part d'un equip multidisciplinar que aporta al diagnòstic sanitari una perspectiva global: el diagnòstic social. En aquesta nova edició del butlletí, podràs conèixer a fons la tasca que realitzen i algunes de les situacions que han de gestionar en el seu dia a dia. També sabràs els dos importants reconeixements que ha rebut l'Hospital del Mar amb motiu del Centenari, així com els bons resultats del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i recte en la segona ronda. El PSMAR s'ha sumat a la campanya "Dóna la cara per la salut mental"; suma't a la iniciativa i lluitem contra l'estigma i la discriminació. Tot això i molt més ho trobareu al MAR@laxarxa.

  més informació

 • 15 d'abril de 2015 - Notes de Premsa

  Es presenta una nova combinació de fàrmacs que millora el tractament dels pacients amb limfoma MALT

  L'estudi s’ha publicat a Lancet Haematology

  Investigadors de l’Hospital del Mar han coordinat un estudi realitzat en el marc del Grup Espanyol de Limfomes, que ha posat en evidència l’efectivitat de combinar dos fàrmacs, el bendamustine i el rituximab, per a tractar els pacients amb limfoma de MALT. Aquesta combinació de fàrmacs ha demostrat millors resultats una excel·lent tolerància a curt i mig termini, i a més, ha reduït el nombre de cicles de tractament necessaris.

  més informació

 • 15 d'abril de 2015 - Guardons

  Dos importants reconeixements a l'Hospital del Mar i als seus professionals

  Distingit amb la Creu de Sant Jordi i amb la placa Josep Trueta al mèrit sanitari

  L'Hospital del Mar ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi i amb la placa Josep Trueta al mèrit sanitari amb motiu de la celebració del seu Centenari.

  més informació

 • 9 d'abril de 2015 - Informació general

  L'INAD #dónalacara per la salut mental! T'hi apuntes?

  Anima't a col·laborar i lluitar contra l'estigma i la discriminació

  L'INAD ja s'ha afegit a la campanya #dónalacara per la salut mental i ha penjat la seva fotografia en el gran mural contra l'estigma, amb el lema “Construïm junts el mapa antiestigma de Catalunya!”

  més informació

 • 7 d'abril de 2015 - Informació general

  Teniu imatges antigues de l'Hospital del Mar?

  El programa "Sense Ficció" de TV3 està preparant un documental que farà un repàs històric als 100 anys de vida de l’Hospital del Mar i ens demanen la nostra col·laboració per facilitar-los material fotogràfic i audiovisual antic per a incloure'l en el programa. Us animem a què si teniu fotografies, imatges en super8 o altres formats de vídeo ens les feu arribar a través de centenari@hospitaldelmar.cat o personalment al servei de Comunicació de l'Hospital del Mar.

  més informació

 • 1 d'abril de 2015 - Informació general

  Anima't i explica'ns anècdotes que hagin passat a l'Hospital del Mar

  Volem crear un compilatori amb les millors històries, anècdotes o vivències personals

  Com sabreu, amb motiu de la commemoració del centenari, volem fer un compilatori de les millors històries, anècdotes o vivències personals que hagin passat a l'Hospital del Mar. Ja ens heu fet arribar les primeres  però volem que ens expliqueu moltes més, que torneu la vista enrera i recordeu moments divertits, memorables, únics, difícilment olvidables i que ara seran recordats per tots. Un llegat per a les futures generacions de professionals que sabran que a l'hospital s'han viscut "històries inolvidables".

  més informació

 • 31 de març de 2015 - Informació general

  "Aquesta societat ha de canviar molt i ha de passar del consumisme a l'altruisme"

  Amb motiu del Centenari de l'Hospital del Mar, l'eminent cardiòleg Valentí Fuster, Director del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III (CNIC) i Director Mèdic del Mount Sinai Medical Center de Nova York, va pronunciar la conferència “Malaltia subclínica de cor i cervell: el repte de la dècada”. La seva visita va ser promoguda per les Universitats Autònoma de Barcelona i Pompeu Fabra que comparteixen el Campus Universitari MAR.

  més informació

 • 26 de març de 2015 - Informació general

  Voleu saber com era l'Hospital del Mar abans de les Olímpiades de 1992? No us perdeu aquest vídeo

  Al 1990, l'Hospital del Mar estava immers en la que ha estat la seva major reforma estructural, després de que al desembre de 1987 es signés l’acord amb el Comitè Olímpic de Barcelona per fer de l’Hospital del Mar el centre de referència de la família olímpica. Per aquest motiu es va preparar aquest vídeo per mostrar el potencial de l'Hospital, l'estat de les obres, els nous dispositius, serveis, estructures i projectes de futur. Són molts els professionals que hi participen i es constata el canvi que va suposar les Olimpíades del 1992 per a l'Hospital del Mar.

  més informació

 • Març de 2015 - Informació general

  Saps que el PSMAR té el primer Grup de Recerca en Infermeria? Si vols conèixer aquesta nova iniciativa no et perdis el MAR@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El Parc de Salut MAR ja compta amb el primer Grup de Recerca especialitzada en infermeria, un projecte llargament desitjat i on es desenvoluparan interessants línies de treball, vinculades al Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM. Lourdes García Zaldívar, Directora Infermera del PSMAR, ens ho explica en una entrevista en la nova edició del butlletí MAR@laxarxa. A més, coneixereu les idees seleccionades per a passar a la segona fase del I Concurs d'Innovació del PSMAR, que ha tingut un gran èxit de participació. En aquest número també sabreu els darrers actes que s'han celebrat amb motiu del Centenari de l'Hospital del Mar, com la interessant conferència que va donar el Prof. Valentí Fuster, i farem un repàs al més destacat en recerca. Tot això i molt més ho trobareu al MAR@laxarxa.

  més informació

 • 23 de març de 2015 - Notes de Premsa

  Identificat un nou biomarcador del melanoma maligne que prediu l’evolució dels malalts

  Fins ara no es coneixen marcadors moleculars fiables que ajudessin a establir el pronòstic per aquest tipus de càncer tan agressiu

  Dermatòlegs de l’Hospital del Mar i investigadors de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) han descobert que NCoR, una proteïna reguladora general de la transcripció gènica (procés de transferència de la informació de l’ADN), té un paper clau en l’evolució del melanoma maligne. El treball, que es publica a la prestigiosa revista Oncotarget, demostra que la distribució de la proteïna NCoR dins les cèl·lules dels tumors és un indicador predictiu de l’evolució del melanoma maligne, fins i tot quan s’analitza en estadis inicials de la malaltia. Aquest és un fet molt rellevant ja que fins ara no hi havia marcadors pronòstic a nivell molecular que fossin indicatius d’una millor o pitjor evolució en aquest tipus de càncer.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2015 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat