Notícies

 • 26 de novembre de 2014 - Informació general

  Sabíeu que l’il·lustre Sir Alexander Flemming va visitar l’Hospital del Mar?

  Va ser l’any 1948, tres anys després de rebre el Premi Nobel de Medicina. Si voleu conèixer tota la història, la trobaràs al web del centenari.

  més informació

 • Novembre de 2014 - Informació general

  L'Hospital del Mar està de celebració: fa 100 anys! Vols saber com participar i seguir totes les activitats previstes per commemorar el Centenari? No et perdis el MAR@laxarxa

  Nova edició del Mar@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  L’Hospital del Mar s’enorgulleix de complir el seu primer segle d’existència. Des dels seus orígens al novembre de 1914 fins ara, l'Hospital ha viscut grans canvis adaptant-se als nous temps i a les necessitats de la ciutat. No us perdeu el Repor per saber com participar i seguir totes les activitats previstes per celebrar els seus 100 anys d'història. A més, l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar presenta el primer estudi sobre la síndrome de hikikomori i podreu conèixer els projectes de recerca que han rebut ajuts de La Marató 2013. En aquest número del butlletí, també us convidem a participar en el primer concurs d'innovació del PSMAR. Tot això i molt més ho trobareu en la nova edició del MAR@laxarxa. 

  més informació

 • 25 de novembre de 2014 - Informació general

  Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència Masclista

  Any rere any denunciant aquest problema des de la Comissió Tècnica d'Atenció als Maltractaments del Parc de Salut MAR

  150 dones van ser ateses el 2013 en els centres del PSMAR per violència de gènere. Un any més, en el Dia internacional per a l'eliminació de la Violència Masclista, volem expressar el nostre rebuig més rotund a aquest tipus de violència i a tots els maltractaments en general. La violència masclista és una violència, malauradament, encara present a les nostres societats i que ens obliga a esmerçar tots els esforços, tots els recursos i totes les voluntats per assolir la seva eradicació.

  més informació

 • Del 19 de novembre de 2014 al 31 de gener de 2015 - Art-Usuari

  "Arrugues", la cara amable de l'Alzheimer

  A l'Espai d'Exposicions del Centre Dr. Emili Mira

  Del 19 de novembre al 31 de gener, a l'espai d'Exposicions del Centre Dr. Emili Mira, trobareu l'exposició "Arrugues", la cara amable de l'Alzheimer. Es tracta d'una exposició dedicada a la tasca que duen a terme professionals i familiars de pacients amb Alzheimer i creada a partir del paral·lelismes amb la novel·la gràfica "Arrugues", de Paco Roca. La mostra ha estat cedida per l'Hospital de Sant Joan Despí Moises Broggi (Consorci Sanitari Integral).

 • 20 de novembre de 2014 - Informació general

  Sabeu quan va canviar el nom d’Hospital d’Infecciosos pel de Nuestra Señora del Mar?

  Doncs va ser coincidint amb el retorn de l’Hospital d’Infecciosos a la seva ubicació habitual, el mar, una vegada acabada la guerra civil i després de dos anys reubicats provisionalment a l’hotel Florida al Tibidabo. És a dir, ja fa 75 anys.

  més informació

 • 19 de novembre de 2014 - Informació general

  Ja podeu veure el vídeo de l'acte inaugural del Centenari de l'Hospital del Mar

  El passat 3 de novembre, en un acte presidit pel Molt Hble. Sr. Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya i amb l’assistència de l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona i l’Hble. Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut, i Josep Maria Via, President del Parc de Salut Mar, l’Hospital del Mar va iniciar la commemoració del seu centenari amb la signatura de dos convenis que refermen el seu paper a la ciutat.

  més informació

 • Del 7 de novembre al 8 de desembre de 2014 - Art-Usuari

  Exposició de pintures de Mª Inmaculada Fontanet Fausto

  Del 7 de novembre al 8 de desembre de 2014, al passadís central de l’Hospital del Mar, podreu veure l’exposició de la pintora amateur Mª Inmaculada Fontanet Fausto, afectada d’esclerosis lateral amiotròfica (ELA), que ens va deixar el passat 18 de juliol.

  més informació

 • 19 de novembre de 2014 - Informació general

  L'Hospital del Mar i la SEPAR organitzen una Aula Respira sobre MPOC amb motiu del Dia Mundial de la malaltia

  Junt a altres 17 hospitals de tot l'Estat Espanyol

  El Servei de Pneumologia ha convocat a pacients i cuidadors per celebrar junts el Dia Mundial de la MPOC amb una sessió formativa i participativa elaborada per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) amb la col·laboració de Boehringer Ingelheim i Pfizer. La sessió està especialment pensada per donar la paraula i el protagonisme als pacients i els seus cuidadors. Amb un format i materials que busquen connectar amb el malalt perquè expressi en un entorn allunyat de la consulta mèdica i entre d'altres pacients aquelles qüestions que realment li preocupen de la seva malaltia i senti el suport dels seus companys i metges.

  més informació

 • 13 de novembre de 2014 - Notes de Premsa

  Mutacions genètiques que inactiven la funció d'un gen, redueixen un 50% el risc d'infart

  Els resultats obren la porta al desenvolupament de nous fàrmacs

  Un estudi del consorci internacional The Myocardial Infarction Genetics (MIGen) en el qual han participat investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha analitzat les característiques genètiques de més de 110.000 persones i ha identificat per primera vegada 15 mutacions en el gen NPC1L1. La presència de qualsevol d'aquestes mutacions s'ha associat a una reducció dels nivells de colesterol LDL o "colesterol dolent" a més de protegir contra el risc de patir un infart agut de miocardi. Els resultats es publiquen en línia a la prestigiosa revista The New England Journal of Medicine.

  més informació

 • 13 de novembre de 2014 - Informació general

  Sabíeu que l'Hospital del Mar va ser evacuat i traslladat a l'Hotel Florida durant 2 anys?

  L’Hospital del Mar va ser bombardejat l’any 1937. Estava en un lloc estratègic per la seva proximitat a la fàbrica de gas i perquè els avions enemics tenien dificultats per passar la barrera antiaèria que protegia aquesta zona de la ciutat.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2014 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat