Notícies

 • 21 de maig de 2015 - Informació general

  El servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital de l'Esperança aplica amb èxit el Rehabilitation Gaming System (RGS) en un programa de rehabilitació post-ictus

  El projecte Rehabilitation Gaming System (RGS) és un projecte de rehabilitació neurològica amb el suport de les TIC liderat per la Universitat Pompeu Fabra, l'Hospital de l’Esperança i l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. A continuació podeu veure un vídeo que presenta el sistema RGS com una de les solucions TIC més innovadores en la clínica i en la llar, i que contribueix concretament a un millor i més ràpid tractament de recuperació per als pacients que han patit un ictus, així com un bon exemple de suport per a la salut d'una població cada vegada més envellida.

  més informació

 • 21 de maig de 2015 - Notes de Premsa

  Estructures artificials pel tractament de les malalties neurològiques i cardiovasculars

  És possible l’aplicació de vasos sanguinis artificials? Conferència de la Dra. Mercedes Balcells del Massachusets Institut of Tecnology(MIT) en la que es presentarà les oportunitats que s’obren en l’àmbit de les neurociències

  El proper dijous 21 de maig tindrà lloc, en el marc de les commemoracions del Centenari de l’Hospital del Mar, el Simpòsium Neurociències 2015, sota el títol “De l’assistència a la recerca”. Durant la sessió del matí es farà un repàs a l’actualitat de la realitat assistencial de demències, esclerosi múltiple, epilèpsia i patologia vascular cerebral. A la sessió de tarda es presentaran alguns dels projectes més engrescadors de recerca en Neurociències en l’àmbit neurovascular. Podrem veure, per exemple, com el registre Basicmar, que ara compleix deu anys, ens ha permès contribuir en importants avenços en el coneixement de la genètica de l’ictus. Tancarà el Simpòsium la conferència magistral de la Dra. Mercedes Balcells del Massachusets Institute of Technology (MIT) de Boston sobre la futura aplicació de vasos sanguinis artificials en la malaltia cardiovascular i neurològica.

  més informació

 • 20 de maig de 2015 - Notes de Premsa

  La crisi econòmica té efectes sobre els hàbits de consum d’alcohol, cànnabis i tranquil·litzants

  Investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), conjuntament amb investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), acaben de publicar un article que mostra que els hàbits de consum d’alcohol, cànnabis i tranquil·litzants canvien en les etapes de recessió econòmica. L’estudi ha examinat els canvis en el consum d’aquestes substancies entre dos períodes, abans i durant la crisi econòmica a Espanya, i ha identificat les diferències entres individus ocupats i aturats.

  més informació

 • 18 de maig de 2015 - Notes de Premsa

  3,5 milions d’euros per desenvolupar eines bioinformàtiques que facilitin la recerca translacional i la medicina personalitzada en oncologia i neuropsiquiatria

  L’IMIM coordinarà aquest projecte europeu, MedBioinformatics, en el que hi participen 9 institucions

  En el marc de l’Horitzó 2020, la Unió Europea ha finançat amb 3,5 milions d’euros el projecte MedBioinformatics. Aquest projecte té per objectiu desenvolupar eines bioinformàtiques que permetin analitzar adequadament l’enorme volum de dades i coneixement que es genera en la investigació biomèdica i de l’assistència sanitària amb la finalitat de facilitar la recerca translacional i la medicina de precisió.

  més informació

 • 15 de maig de 2015 - Notes de Premsa

  Una jornada especialitzada en miomes uterins presenta nous fàrmacs i cirurgies menys agressives

  II Jornada Nacional de Miomes

  Divendres 15 de maig Barcelona acull la II Jornada Nacional de Miomes, amb un programa molt intens i complet que revisarà, des de les 8.30 fins a les 20.00 h, tots els aspectes relacionats amb aquesta patologia i els seus tractaments. Aquesta Jornada, organitzada per l’Hospital del Mar i la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO), està presidida pel Dr. Ramon Carreras, Cap de Servei de Ginecologia de l'Hospital del Mar i dirigida pel Dr. Sergio Haimovich de la Unitat de histeroscòpia del mateix hospital, presentarà moltes novetats: des de la incorporació per primera vegada d’opcions farmacològiques al tractament dels miomes, fins a un nou enfocament quirúrgic que ofereix incalculables avantatges per a les pacients i estalvia costos al sistema sanitari, passant per la presentació d’un grup de treball d'experts en aquesta patologia.

  més informació

 • 14 de maig de 2015 - Guardons

  El PSMAR guanyador del Premi Europeu a l'Excel·lència en Higiene de Mans

  Aquest guardó és un reconeixement als hospitals i els professionals de la salut que destaquen per l'excel·lent desenvolupament del Programa d'Higiene de mans i per un fort compromís amb la seguretat del pacient. Al 1983, des del Comitè d’Infeccions s’edita el primer butlletí d’higiene de mans i a partir del 1985, des del Programa de Control d’Infeccions es duen a terme diferents accions per millorar el compliment de la higiene de mans i prevenir les infeccions nosocomials. Però va ser al 2011 que es va posar en marxa el Projecte d’Higiene de Mans al PSMAR dins del servei d'Epidemiologia i Avaluació, quan s'impulsen i s'intensifiquen les accions del programa.

  més informació

 • 14 de maig de 2015 - Informació general

  Inauguració de l'exposició "Hospital del Mar: 100 anys amb el batec de Barcelona" al Museu d'Història de Catalunya

  L’exposició estarà oberta al públic gratuïtament fins al 15 de juliol

  Avui 14 de maig s’inaugura al Museu d’Història de Catalunya l’exposició “Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona”, que commemora el primer segle de vida d’aquesta institució sanitària. Hi acudiran a la inauguració, a les 19h, el President del PSMAR, Dr. Josep Maria Vía, el Sr. Jusèp Boya, Director del Museu d’Història de Catalunya, el Sr. Daniel Venteo, comissari de l’exposició i el Dr. Jaume Estany, Gerent del Consorci Sanitari de Barcelona. L’exposició romandrà dos mesos al museu, oberta al públic gratuïtament i finalitzarà el 15 de juliol. És una exposició adreçada a tots els ciutadans de Barcelona, professionals sanitaris, pacients i amics de l’Hospital del Mar, tots part de la seva història.

  més informació

 • 13 de maig de 2015 - Informació general

  Dr. Lluís Puig Verdié, nou president de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

  El Dr. Lluís Puig Verdié, Cap de Secció de Patologia Sèptica de l'Aparell Locomotor i Traumàtics del Servei de COT de l’Hospital del Mar (Parc de Salut Mar) i Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a Quirón Barcelona, és el nou president de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT). Dos anys després de la seva elecció com a vicepresident, el doctor va accedir de forma oficial a la presidència - d'acord amb els estatuts de la SCCOT - durant la celebració del XXVIII Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia celebrat a Sant Fruitós de Bages, Barcelona.

  més informació

 • 13 de maig de 2015 - Guardons

  L'Hospital del Mar rep la placa Josep Trueta

  El dimarts 12 de maig, el president de la Generalitat, Artur Mas, va lliurar la placa Josep Trueta a l'Hospital del Mar. Olga Pané, gerent del PSMAR, va recollir la distinció en un acte celebrat al Palau de la Generalitat. La placa Josep Trueta reconeix a entitats del món sanitari que, pels seus mèrits, han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i a la millora de la sanitat. Les distincions van ser creades pel Govern l’any 1997, coincidint amb el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català.

  més informació

 • 13 de maig de 2015 - Informació general

  "L'Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona" és el nom de l'exposició que es podrà veure al Museu d'Història de Catalunya amb motiu del primer segle de vida de l'Hospital. Entra al MAR@laxarxa i viatjaràs per aquests 100 anys d'història

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El recorregut de l’exposició repassa els cent anys d’història dividint-la en tres etapes principals, que coincideixen amb els tres noms que ha tingut el centre durant la seva trajectòria: la de l’Hospital d’infecciosos, des de la seva inauguració el 1914 al 1939; la de Nostra Senyora del Mar, de 1939 a 1975, amb la creació del pavelló d’investigacions mèdiques, el primer pulmó d’acer o la primera Unitat de Cures Intensives, tot i les dificultats de la postguerra i el franquisme i el de l’Hospital del Mar i finalment l’etapa de la democràcia, els Jocs Olímpics fins als nostres dies, amb un hospital dinàmic assistencial, docent i de recerca amb una gran projecció de futur. L’exposició romandrà tres mesos al museu, oberta al públic gratuïtament i finalitzarà el 15 de juliol. Us esperem a tots perquè vosaltres també sou part de la història del MAR!

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2015 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat