Notícies

 • De l'1 al 31 de maig de 2016 - Art-Usuari

  Exposició de fotografies "NEPAL: a shacking experience" a l'Hospital del Mar

  Al vestíbul de l'Hospital del Mar

  El 25 d'abril del 2015, un terratrèmol de magnitud 7.9 en l'escala de Richter (conegut com el terratrèmol de Gorkha) va colpejar la vall del Katmandú, al Nepal. Els seus efectes es van estendre a l'Índia, la Xina i Bangla Desh, causant més de 8.000 víctimes mortals, més del doble de ferits i aproximadament uns 450.000 refugiats. A més, milers d'edificis van quedar esfondrats arreu del país, incloent hospitals, escoles, temples, monuments i habitatges. Posteriorment, el 12 de maig, un segon terratrèmol va tornar a fer tremolar la mateixa regió, incrementant el nombre de víctimes mortals i danys materials.  

  més informació

 • 5 de maig de 2016 - Informació general

  Als centres del PSMAR superem l'estàndard recomanat del compliment d'higiene de mans assolint el 77%

  En el marc de la Jornada Global per a la Higiene de Mans, al vestíbul de l'Hospital del Mar s'ha preparat un espai de photocall amb divertits accesoris relacionats amb la higiene de mans

  Als centres del PSMAR, els resultats del compliment de la higiene de mans durant el 2016 estant sent molt satisfactoris, assolint una xifra del 77%, superant l'estàndard recomanat pel Departament de Salut del 75%. Any rera any, el Programa d'Infeccions del PSMAR ha aconseguit una millora en els resultats del compliment gràcies a les accions de sensibilització que s'han realitzat des del Programa d'higiene de mans.

  més informació

 • 5 de maig de 2016 - Informació general

  "Darrera de cada professional de la salut hi ha una història d'amor al proïsme". Us convidem a conèixer les històries de les vocacions d'alguns professionals de l'Hospital del Mar.

  La primer d'elles la de la María Castro, resident de 3r any d’Oncologia mèdica

  “Darrera de cada professional de la salut hi ha una història d’amor al proïsme”; aquest és el lema amb què Roche Farma està donant a conèixer “Històries de vocació”, una fantàstica campanya que vol posar en valor la vocació dels professionals sanitaris i que ha comptat amb l'Hospital del Mar per estrenar el projecte. La campanya es difon a través de les xarxes socials i consta d'un set de rodatge mòbil que està recorrent un total de vint-i-nou centres sanitaris i que compta amb el suport de sis societats científiques espanyoles: la de Neurologia, Reumatologia, Farmàcia Hospitalària, Pneumologia, Oncologia Mèdica i la d'Hipertensió.

  més informació

 • 3 de maig de 2016 - Notes de Premsa

  Dissenyen un nou implant per a la regeneració del cartílag articular

  La principal novetat de l'implant assajat és el disseny d'una esponja biodegradable juntament amb un sistema d'ancoratge a l'os subcondral que fixa l'implant en el lloc de la lesió

  Investigadors de la Universitat Politècnica de València, el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN) -depenent de l'Institut de Salut Carlos III, la Universitat de València i l'Hospital del Mar han dissenyat i avaluat en model animal un nou implant per a la regeneració del cartílag articular. El seu treball ha estat publicat a The International Journal of Artificial Organs.

  més informació

 • 3 de maig de 2016 - Informació general

  La Unitat Clínica de Tuberculosi de l'Hospital del Mar reconeguda com Unitat especialitzada d'alta complexitat per la SEPAR

  La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha acreditat la Unitat Clínica de Tuberculosi de l'Hospital del Mar, coordinada pel Servei de Malalties Infeccioses, com Unitat especialitzada d'alta complexitat amb categoria d'excel·lent. La SEPAR du a terme aquestes acreditacions amb l’objectiu d’unificar formes de treball en tot el territori espanyol, assegurar el compliment de criteris de les unitats ja existents i recòneixer les seves activitats i trajectòries. En la unitat de l’Hospital del Mar el treball es realitza en xarxa i per professionals dels serveis de Pneumologia, Pediatria i Malalties Infeccioses.

  més informació

 • Abril de 2016 - Informació general

  Propers, còmplices i connectats, conceptes claus del Pla estratègic 2020 del PSMAR. Olga Pané, gerent del PSMAR, ens explica com s'aconseguirà fer realitat aquest Pla

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El passat 13 d’abril es va presentar el nou Pla Estratègic del PSMAR, que és el marc del nostre posicionament de cara a l’horitzó 2020 i ens l’explica Olga Pané, gerent del Parc de Salut Mar, en una entrevista al Mar@laxarxa. En aquesta nova edició del butlletí també us convidem a apuntar-vos a una marxa nòrdica contra el tabac i a favor d’un projecte solidari dels Amics de l’Hospital del Mar, que es farà el proper 22 de maig. Anima’t i participa!

  més informació

 • 22 de maig de 2016 - Informació general

  Obertes ja les inscripcions a la propera marxa nòrdica contra el tabac i a favor del projecte "Un Respir al càncer"!

  Caminem tots junts per respirar un ambient lliure de tabac i donar, així també, un respir als pacients oncològics.

  Aquest 22 de maig tornem a caminar tots junts amb motiu del Dia Mundial contra el tabac i a favor del projecte “Un Respir al Càncer” del Amics de l’Hospital del Mar, un projecte de suport a pacients amb càncer i els seus familiars. Enguany farem una ruta molt agradable pel litoral barceloní de la mà dels instructors de l’empresa Walkim. Tot seguit trobareu informació sobre els beneficis de practicar la marxa nòrdica, la fitxa tècnica de l’activitat i l’enllaç per inscriure-us!

  més informació

 • 26 d'abril de 2016 - Notes de Premsa

  Les marques epigenètiques que controlen l'empaquetament de l'ADN: un nou abordatge per al diagnòstic i el tractament del càncer

  En un treball publicat a la revista Nature Medicine, científics de l'Institut de Recerca Hospital Universitari La Paz (IdiPAZ) de Madrid, de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, en col·laboració amb el Centre d'Epigenètica Funcional de l'Institut Dana Farber (Universitat de Harvard, EUA) han descrit les alteracions en les marques epigenètiques característiques de cada tipus de tumoral. Aquest treball també aporta un important avanç tècnic que consisteix en la descripció del protocol que permet l'estudi de les marques en mostres de pacients oncològics conservades segons el mètode més habitual als hospitals (fixació en formol i conservació en blocs de parafina). La tècnica per a l'estudi d'aquestes marques al llarg de tota la cadena d'ADN és molt sofisticada i s'havia utilitzat en estudis cel·lulars però aquesta és la primera vegada que es demostra la seva aplicació en mostres de pacients.  

  més informació

 • 26 d'abril de 2016 - Notes de Premsa

  Un nou test genètic millora i amplia la detecció de les mutacions causants de la resistència als tractaments de càncer de còlon

  L’ampliació del test genètic permet detectar noves mutacions identificades per un equip d’Oncòlegs de l’Hospital del Mar i de l’IMIM

  Oncòlegs de l'Hospital del Mar i del seu institut de recerca, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han ampliat i millorat el test genètic que permet detectar la presència de les mutacions que provoquen resistència a un tractament freqüentment usat en el càncer de còlon. Aquest test genètic, que ja va ser validat i incorporat a la pràctica clínica l'any 2014 a través d'un acord amb l'empresa belga Biocartis, ara s'amplia a noves mutacions, permetent als oncòlegs millorar i personalitzar, encara més,  els tractaments contra el càncer de colon.  

  més informació

 • 20 d'abril de 2016 - Informació general

  Per Sant Jordi regala el llibre "Barcelona i l'Hospital del Mar"

  Daniel Venteo signarà exemplars del llibre el divendres 22 d'abril de 13:30 a 14:30 h

  El llibre "Barcelona i l'Hospital del Mar" és un bon regal pel dia de Sant Jordi. Per aconseguir-ho ho pots fer en el punt informatiu que els AMICS de l'Hospital del Mar tenen al vestíbul del centre durant els matins o bé a través del web dels AMICS de l'Hospital del Mar. A més, el divendres 22 d'abril de 13:30 a 14:30 hores, Daniel Venteo, autor del llibre, signarà exemplars al vestíbul.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2016 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat