Notícies

 • Del 22 de juliol al 3 d'octubre de 2016 - Art-Usuari

  "Natura i música", exposició de pintures de Mª Assumpció Raventós

  Exposició al Centre Fòrum. Vestíbul Rambla Prim

  Del 22 de juliol al 3 d’octubre, al vestíbul de Rambla Prim del Centre Fòrum, podreu veure l’exposició “Natura i música” de Mª Assumpció Raventós. Maria Assumpció Raventós, formada a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, és una destacada artista catalana del segle XX. Distingida amb guardons nacionals i internacionals, va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1991. Principalment reconeguda per l'obra realitzada experimentant amb la tècnica del tapís, ha treballat també el gravat, el dibuix i la pintura.

 • 21 de juliol de 2016 - Notes de Premsa

  La combinació de diverses teràpies millora el tractament contra el càncer de pulmó

  Un equip científic liderat per Esther Barreiro ha realitzat un estudi amb ratolins per comprovar les millores que es poden obtenir de la combinació de diversos tractaments en el càncer de pulmó de tipus "cèl·lules no petites"

  El càncer de pulmó és el més letal del món, sent la causa de més d'un milió i mig de morts a l'any. De tots els càncers de pulmó, l'adenocarcinoma és el subtipus més comú. La presència d'altres afectacions subjacents, com la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), que també suposa una elevada mortalitat en les regions industrialitzades, provoca un increment en el risc de patir-lo. Tot i els recents progressos en les estratègies terapèutiques per combatre aquesta malaltia, la majoria de pacients als quals se'ls diagnostica no superen els cinc anys de vida. És un càncer que pot desenvolupar-se de forma silenciosa durant diversos mesos i, en alguns casos, els símptomes es poden confondre amb altres malalties, com la ja esmentada MPOC. És per això que el diagnòstic sol donar-se en estadis molt avançats. A tots aquests impediments, cal afegir la dificultat per trobar el tractament apropiat per a cada pacient, ja que hi ha una elevada resistència als fàrmacs amb què comptem en l'actualitat.

  més informació

 • 18 de juliol de 2016 - Informació general

  “Somriures que et costaran tan poc com un cafè”

  Nova campanya dels AMICS de l'Hospital del Mar

  Amb el lema "Somriures que et costaran tan poc com un cafè", els AMICS de l'Hospital del Mar comencem aquest juliol el #repte1000amics, campanya que cerca la complicitat dels professionals del PSMAR.

  més informació

 • 18 de juliol de 2016 - Informació general

  Nota informativa de la Direcció del Parc de Salut Mar en relació a la concentració i acampada convocada a l’Hospital del Mar

  En relació a la concentració i acampada convocada a l'Hospital del Mar, la direcció del Parc de Salut Mar (PSMAR) vol manifestar les següents consideracions:

  més informació

 • 7 de juliol de 2016 - Notes de Premsa

  L'Hospital del Mar i l'IMIM participen en la creació de la Plataforma "Next-Next Generation Sequencing" per al diagnòstic de malalties infeccioses i oncològiques

  En la implantació d'aquest projecte, amb un durada de tres anys, participen cinc institucions catalanes i compta amb una inversió superior als 8 milions d’euros

  L'objectiu de la Plataforma, basada en la tecnologia de Roche, és aconseguir tractaments personalitzats que tenen com a base l'ús de la tecnologia genòmica d'última generació a través del treball conjunt de les institucions que formen part de la mateixa.

  més informació

 • Juny de 2016 - Informació general

  "Aprenem junts per a treballar junts", un projecte basat en la simulació com a mètode d'aprenentatge en què futurs metges, infermers i auxiliars col·laboren en la resolució de casos reals. Per saber-ne més, no et perdis el repor del Mar@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  Al PSMAR es dóna una situació única en el camp de la docència, com és la confluència de tots els recorreguts formatius, amb la Facultat de Medicina, l'Escola Superior d'Infermeria i l'Institut Bonanova de FP Sanitària. En aquest particular context sorgeix Aprenem junts per a treballar junts, un projecte d'aprenentatge basat en la simulació. La idea és que alumnes de diferents recorreguts formatius prenguin contacte i demostrin la seva capacitat de treball en equip, de lideratge i de resolució de situacions crítiques a partir dels seus coneixements i habilitats conjugades i coordinades. Si vols saber més sobre aquest projecte, no et perdis el repor del MAR@laxarxa.

  més informació

 • 20 de juny de 2016 - Informació general

  “Ciutats Saludables i Justícia Ambiental”, nou grup de recerca adscrit a l’IMIM

  És un grup de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)

  El Programa de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública ha incorporat el grup de recerca "Ciutats Saludables i Justícia Ambiental" coordinat per Isabelle Anguelovski. Aquest grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) adscrit a l'IMIM se centra en l'estudi dels determinants socials de ciutats saludables i justes i en l'impacte social de les desigualtats ambientals i de salut resultants de les decisions i intervencions de planificació urbana. La coordinadora del grup s'ha incorporat a l'IMIM a principis del mes de juny i està previst que durant el mes de setembre s'hi incorpori la resta de l'equip.

  més informació

 • 16 de juny de 2016 - Notes de Premsa

  Quin és el moment òptim per a la cirurgia d’estenosi de caròtide després d’un ictus?

  Un estudi multicèntric aporta dades d’una de les majors poblacions de pacients amb aquest tipus d’ictus

  Un estudi internacional liderat pel Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar i pel grup de recerca Neurovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha quantificat el risc i els predictors d'ictus isquèmic en pacients amb estenosi de l'artèria caròtide. Els resultats de l'estudi, publicats a la revista Neurology, han confirmat que existeix un alt risc d'esdeveniments recurrents durant els 14 primers dies després de l'accident isquèmic, que és el temps recomanat per fer una intervenció per a revascularitzar la caròtide. Però atès que una cirurgia molt urgent comportaria un risc quirúrgic considerable, és necessari determinar quin és el termini més adequat per a dur a terme aquesta intervenció entre l'esdeveniment isquèmic i els 14 dies posteriors. L'estudi és un punt de partida i recomana fer assaigs aleatoris per determinar els beneficis i la seguretat de la revascularització d'urgència en front de la revascularització carotídia subaguda dins dels 14 dies després de l'aparició dels símptomes.

  més informació

 • 15 de juny de 2016 - Informació general

  Pilar Navarro rep la I Beca de recerca “Carmen Delgado / Miguel Pérez-Mateo contra el càncer de pàncreas”

  El dimarts 14 de juny la Asociación Española de Pancreatología (AESPANC) i Asociación Cáncer de Páncreas (ACANPAN) han lliurat a Pilar Navarro, coordinadora del grup de recerca en Mecanismes Moleculars de la Tumorigènesi de l'IMIM, la beca de recerca "Carmen Delgado / Miguel Pérez-Mateo contra el cáncer de pàncreas" pel projecte "Galectina-1: una nueva diana para el desarrollo de herramientas diagnósticas y terapéuticas para el cáncer de páncreas". La beca està dotada amb 40.000 euros, import recaptat en la darrera edició de la "Carrera Popular de las 2 ciudades contra el Cáncer de Páncreas", una iniciativa solidària que es va portar a terme simultàniament entre Las Rozas (Madrid) i Alacant.

  més informació

 • 15 de juny de 2016 - Informació general

  Nou Portal de transparència i bon govern del Parc de Salut MAR

  Aquest espai integra nous continguts relatius a informació institucional, organitzativa, econòmica i de qualitat del Parc de Salut MAR (PSMAR), que complementen els que ja estaven publicats. El nou disseny facilita la navegació i la cerca de continguts, presentant la informació en vuit apartats: codi de bon govern, organització institucional i estructura administrativa, oferta de serveis i activitat, informació econòmica i pressupostària, contractació pública, gestió de RRHH i desenvolupament professional, sol·licitud d’informació i qualitat assistencial i seguretat del pacient. Com a novetats més destacades, el nou portal incorpora un espai per sol·licitar informació del PSMAR que no s’ha pogut obtenir a través d'aquest Portal i, a més, un espai amb informació de les línies estratègiques, programes i resultats de qualitat assistencial i de seguretat en l’atenció dels pacients.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2016 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat