Notícies

 • 25 de novembre de 2015 - Notes de Premsa

  Identifiquen nous biomarcadors que permetrien detectar la insuficiència renal crònica quan encara no presenta símptomes

  L’estudi s’ha publicat a la prestigiosa revista Journal of American Society of Nephrology, la més important de l’àmbit de la Nefrologia

  Un treball internacional en el que ha participat l’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) com a únics centres de l’estat espanyol, ha proporcionat una llista completa de metabòlits associats a la funció renal i ha identificat una sèrie de nous i potencials biomarcadors que poden ser més eficaços que la creatinina per estimar alteracions de la funció renal. Aquests nous marcadors no estarien condicionats pel sexe, l’edat i l’índex de massa corporal del pacient i permetrien detectar la insuficiència renal crònica en estadis més inicials.

  més informació

 • 25 de novembre de 2015 - Informació general

  Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència Masclista

  Any rere any denunciant aquest problema des de la Comissió Tècnica d'Atenció als Maltractaments del Parc de Salut MAR

  199 nenes i dones han estat ateses fins el 22 de novembre de 2015 en els centres del PSMAR. Un any més, en el Dia internacional per a l'eliminació de la Violència Masclista, volem expressar el nostre rebuig més rotund a aquest tipus de violència i a tots els maltractaments en general i ens afegim a la campanya #bcnantimasclista de l’Ajuntament de Barcelona, com a ciutat que rebutja frontalment aquest tipus de violència.

  més informació

 • 17 de novembre de 2015 - Guardons

  El laboratori de recerca en artrosi premiat com a "Millors Idees de la Sanitat 2015" per Diario Médico

  L’Hospital del Mar consolida el Laboratori de l'artrosi, en el marc de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), una experiència única al nostre país en línia amb la recerca d'aquesta malaltia tan prevalent. El Laboratori desenvolupa estudis que treballen l'artrosi i el dolor en totes les seves dimensions, centrant-se en el camp de la investigació cel·lular en inflamació i cartílag. Un dels estudis més innovadors d'aquest Laboratori consisteix en la quantificació del dolor amb una tecnologia ideada com a "termòmetre" que vincula el dolor als canvis en la microcirculació vascular cerebral.

  més informació

 • Novembre de 2015 - Informació general

  Celebrar la història, mirar endavant

  Memòria Parc de Salut MAR 2014

  Amb el títol Celebrar la història, mirar endavant presentem la Memòria del Parc de Salut MAR, un document de recapitulació del 2014 que més enllà d'incloure el resum de l'activitat i les actuacions més destacades, reflecteix els objectius i reptes de futur que ens proposem pel que fa el model de governança, la sostenibilitat econòmica, l'assistència, la qualitat, els professionals, el coneixement i la comunitat.

 • 16 de novembre de 2015 - Informació general

  L’IMIM, únic centre de l’estat espanyol escollit per la Fundació Movember per a participar en un estudi de recerca internacional sobre càncer de pròstata

  L'equip de la Dra. Montse Ferrer, del Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), ha estat escollit per participar en el primer estudi de recerca liderat per la Global Prostate Cancer Outcomes Network i finançat per la Movember Foundation. L'equip compta amb àmplia experiència en l'avaluació dels efectes secundaris dels tractaments per al càncer de pròstata localitzat i el seu impacte en la qualitat de vida en el Grup Multicèntric Espanyol de Càncer de Pròstata Localitzat. El principal projecte d'aquest equip és la cohort de pacients que ara ha complert 10 anys de seguiment.

  més informació

 • Del 18 de novembre al 8 de gener de 2016 - Art-Usuari

  "Cossiols", exposició de pintures de Pep Dengra

  Consultes Externes de l’Hospital de l’Esperança

  Del 18 de novembre al 8 de gener de 2016, al vestíbul de Consultes Externes de l'Hospital de l'Esperança, trobareu l'exposició d'una sèrie de Cossiols pintats a Mallorca, durant el mes de setembre de 2015, per en Pep Dengra, treballador del Servei d'Admissions de l'Hospital de l'Esperança, que gaudirem a les Consultes Externes de l'Hospital de l'Esperança.   

 • 10 de novembre de 2015 - Informació general

  L'alcaldessa visita les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar

  L'alcaldessa Ada Colau visita avui dimarts 10 de novembre les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar, iniciades al 2008, aturades al desembre de 2010 i represes al maig de 2015. El govern municipal ha assumit una aportació extra de 4 milions d'euros que permetran enllestir cap al 2017 aquesta darrera fase de les obres.

  més informació

 • 6 de novembre de 2015 - Informació general

  La Marató 2014 finança 4 projectes de l'Hospital del Mar i de l'IMIM

  Aquest dijous 5 de novembre s’ha celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears l’acte de lliurament de les ajudes de la Fundació La Marató 2014, dedicada a les malalties del cor. L’acte va ser conduït per Mònica Terribas i Quim Masferrer, presentadors de La Marató 2014.

  més informació

 • 8 de novembre de 2015 - Informació general

  La Societat Espanyola de Radiologia Mèdica presenta un document amb normes de seguretat per minimitzar el risc de proves que utilitzen raigs X

  Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia

  El dia 8 de novembre se celebra per quart any consecutiu el Dia Internacional de la Radiologia, en commemoració del descobriment dels Raigs X per Wilhelm Conrad Röntgen a la Universitat de Würzburg (Alemanya) l'any 1895. Es tracta d'una iniciativa de l'European Society of Radiology (ESR), la Radiological Society of North America (RSNA) i l'American College of Radiology (ACR), recolzada i seguida per nombroses societats de radiologia de tot el món; les de 84 països organitzaran activitats divulgatives encaminades a que els ciutadans coneguin millor les possibilitats que la radiologia ofereix en el camp de la imatge mèdica i, per extensió, el paper que en l'actualitat juga aquesta disciplina en la cura de la salut, en almenys el 80% de les actuacions mèdiques.

  més informació

 • De l'1 al 30 de novembre de 2015 - Art-Usuari

  "Caram!", una exposició de quadres per donar a conèixer la realitat diària de les persones que pateixen fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica

  Al vestíbul de l'Hospital del Mar

  Durant tot el mes de novembre, al vestíbul de l'Hospital del Mar, es podrà veure una mostra itinerant de quadres sobre la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica que organitza la Federació d'Associacions de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crónica de Catalunya (FF2CAT). El projecte porta per títol "Caram!" i està pensat per donar a a conèixer la realitat diària de les persones que pateixen aquestes malalties a tota la societat i fer-ho de manera diferent. "Caram!" és la visió d’algunes persones alienes a aquestes malalties que han volgut col·laborar desinteressadament a fi que deixin de ser malvistes i es considerin una malaltia com qualsevol altra, com allò que són: malalties d’origen orgànic, multisistèmiques i cròniques.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2015 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat