Notícies

 • 5 de desembre de 2016 - Notes de Premsa

  #Objectiu David: Solidaritat i Recerca per millorar capacitats intel·lectuals de nens i nenes amb síndrome de Down

  El passat mes de juny, la prestigiosa revista The Lancet Neurology publicava els resultats de la recerca desenvolupada per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i del Centre de Regulació Genòmica (CRG) proposant que es pot millorar les capacitats i l'autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva integració en la societat. 

  més informació

 • 1 de desembre de 2016 - Informació general

  Es presenta “Activa't per la salut mental”, un programa per millorar l'atenció a les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies

  A Santa Coloma de Gramenet el projecte és desenvolupat pel PSMAR i l'Associació AM.MA.ME (Amics del Malalt Mental)

  Avui s'ha presentat a Santa Coloma de Gramenet el programa Activa't per la salut mental, un projecte de base comunitària per millorar l'atenció a les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars. Es tracta d'un projecte pilot, de tres anys de durada, que es desenvolupa a tretze municipis de Catalunya, entre ells, Santa Coloma, a través de l'Associació AM.MA.ME (Amics del Malalt Mental) i el PSMAR, amb el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Diputació de Barcelona, l'Obra Social "la Caixa", Fundació Roca i Pi i altres finançadors.

  més informació

 • Novembre de 2016 - Informació general

  Els Amics de l'Hospital del Mar, des de 2013, fan realitat projectes socials, solidaris i de transformació a l'Hospital del Mar. Si vols saber que han aconseguit, les noves propostes i com pots continuar ajudant, no et perdis el nou Mar@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  Durant aquests tres anys han vist la llum projectes adreçats al benestar de les persones amb càncer, com el projecte de Txi-Kung o el taller de Sofrologia, projectes per ajudar a avançar en la recerca de la Síndrome de Down, i d'altres que busquen el benestar a través de la música o del somriure, pels quals compten amb el suport de Pallapupas o el l'Escola Superior de Taller de Músics de Barcelona. Si vols saber quins són els projectes de futur dels Amics de l'Hospital del Mar i com pots ajudar per a fer-los realitat, entra al Mar@laxarxa i col·labora!

  més informació

 • Del 2 de desembre de 2016 al 31 de gener de 2017 - Art-Usuari

  Exposició de pintures de Pilar Esporrin

  Consultes externes i cafeteria de l'Hospital de l'Esperança

  Del 2 de desembre de 2016 al 31 de gener de 2017, a l’Hospital de l’Esperança podreu veure l’exposició de pintures de Pilar Esporrin. L’artista s’apropa, a partir de l’abstracció geomètrica, al paisatge, al territori físic per escoltar les seves dinàmiques, el diàleg dels elements, aproximant l’harmonia de les seves formes a la nostra percepció. Estudiades i dinàmiques composicions solapades entre una aparent fidelitat a la representació figurativa.

  més informació

 • 28 de novembre de 2016 - Guardons

  El Dr. Víctor Curull Serrano guardonat amb el Premi a l'Excel·lència Professional atorgat pel COMB

  És un reconeixement públic per a professionals amb un comportament exemplar en el terreny de l'assistència, l'educació mèdica, la recerca o la bioètica

  El dilluns 28 de novembre es va fer l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència Professional 2016 que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). El Dr. Víctor Curull Serrano, cap de secció del servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar, va ser guardonat en aquesta edició en la categoria de medicina hospitalària. Aquest és el tretzè any que es concedeixen aquests premis que s'atorguen als metges que han destacat durant l'any per la seva excel·lència, el seu recorregut professional, la seva honestedat, el seu compromís, el seu altruisme i la seva integritat.

  més informació

 • 28 de novembre de 2016 - Informació general

  Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, entre els investigadors més citats del món

  Clarivate Analytics (abans Thomson Reuters) ha fet pública la llista 2016 Highly Cited Researchers, que reconeix els investigadors més destacats del món en ciències i ciències socials. En aquesta nova edició s'han identificat 3.000 autors, els treballs dels quals es consideren els més influents del món per haver estat publicats en revistes científiques indexades al Web of Science i pel seu impacte d'acord amb l'Essential Science Indicators, és a dir, pel nombre de vegades que han estat citats.

  més informació

 • 28 de novembre de 2016 - Informació general

  Augment de la capacitat d’atenció al Centre Fòrum de l’Hospital del Mar

  S’amplia l’oferta de salut mental amb noves línies d’atenció

  En la línia de millora de la continuïtat assistencial i de la qualitat de l'atenció a la població de referència, el dia 1 de desembre es posa en marxa la Unitat Hospitalària d'Alta Dependència Psiquiàtrica per al tractament, rehabilitació i inserció a la comunitat de pacients amb trastorn psiquiàtric de llarga evolució, i que s'ubicarà a la cinquena planta del centre.

  més informació

 • 25 de novembre de 2016 - Notes de Premsa

  Especialistes en Dermatologia reclamen medicaments específics per a les malalties autoinmunes greus de la pell i mucoses

  VIII Curs sobre Malalties Autoimmunes ampollars i del Teixit Connectiu, organitzat pel servei de Dermatologia de l'Hospital del Mar

  Especialistes en Dermatologia reunits en el "VIII Curs de Malalties Autoimmunes ampollars i del Teixit Connectiu", organitzat pel servei de Dermatologia de l’Hospital del Mar, assenyalen la necessitat de comptar amb medicaments específics per a les malalties autoimmunes greus de la pell i les mucoses. "En aquest moment les malalties autoimmunes s'estan tractant amb fàrmacs immunosupressors sense una indicació específica per a la malaltia. Principalment s'estan utilitzant medicaments dirigits a la prevenció del rebuig de trasplantaments, i alguns anticancerígens", assenyala la Dra. Sánchez-Schmidt, coordinadora del curs i dermatòloga de l'Hospital del Mar, que afegeix que "s'investiga poc sobre aquest tipus de malalties, per la seva baixa incidència en la societat. A més, tampoc hi ha una massa important de malalts com per a poder realitzar assaigs clínics de possibles medicaments".  

  més informació

 • 24 de novembre de 2016 - Notes de Premsa

  Nou avenç per al disseny de vacunes més eficaces

  Descriuen les funcions d’una molècula que impulsa la creació d’anticossos contra els bacteris responsables d’infeccions com la meningitis o la pneumònia

  Investigadors del l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona han descrit noves propietats d'una molècula dels sistema immunitari que obren la porta al desenvolupament de vacunes més eficients contra malalties com la meningitis o la pneumònia. L'estudi, publicat a la revista científica Journal of Experimental Medicine, detalla les funcions de la molècula Pentraxin 3 (PTX3) en la millora de la resposta del sistema immunitari davant els bacteris encapsulats, responsables d'aquests tipus de malalties que causen la mort de milions de persones cada any. 

  més informació

 • 25 de novembre de 2016 - Informació general

  Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència Masclista

  Any rere any denunciant aquest problema des de la Comissió Tècnica d'Atenció als Maltractaments del Parc de Salut MAR

  Un any més, en el Dia internacional per a l'eliminació de la Violència Masclista, volem expressar el nostre rebuig més rotund a aquest tipus de violència i a tots els maltractaments en general i ens afegim a la campanya #bcnantimasclista de l’Ajuntament de Barcelona, com a ciutat que rebutja frontalment aquest tipus de violència.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2016 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat