Notícies

 • 19 de gener de 2017 - Informació general

  Metges del laboratori de Citologia Hematològica del Servei d'Anatomia Patològica lideraran un estudi multicèntric internacional amb l'objectiu de millorar la valoració pronòstica dels pacients amb síndrome mielodisplàsic

  Hematòlegs del laboratori de Citologia Hematològica del Servei d'Anatomia Patològica lideraran un estudi internacional dins el comitè de l'OMS que classifica els tumors hematològics i el "International Working Group for the Prognosis of MDS". La iniciativa sorgeix arran de dues recents publicacions al Journal of Clinical Oncology i Modern Pathology en què els membres del laboratori de Citologia proposen un canvi de paradigma en l'avaluació de les síndromes mielodisplàstiques que permetria una major precisió en la classificació i valoració pronòstica d’aquests pacients.

  més informació

 • 19 de gener de 2017 - Informació general

  Es posa en marxa el portal web de la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar

  L'objectiu és posar a l'abast de tothom una informació completa de les possibilitats que existeixen avui en dia per al maneig de la malaltia. Trobareu informació actualitzada sobre aspectes generals de la malaltia, així com temes més específics com avenços en diagnòstic i tractaments actuals. Els pacients també podran trobar informació sobre com contactar amb la Unitat, ja sigui per atenció ambulatòria o bé per atenció hospitalària des de qualsevol part d'Espanya. També hi ha informació sobre els projectes de recerca, publicacions i possibilitats de formació en epilèpsia.

  més informació

 • 17 de gener de 2017 - Notes de Premsa

  Les malalties de la pell constitueixen el 40% de totes les malalties professionals notificades a la majoria dels països de la UE

  L’Hospital del Mar organitza el 7è Curs de Dermatosis Professionals, curs de referència d’aquesta especialitat

  Del 19 al 21 de gener tindrà lloc la 7a edició del Curs de Dermatosis Professionals, organitzat, conjuntament, pel Servei de Dermatologia i el Servei de Salut Laboral de l'Hospital del Mar, a Barcelona. Aquest és l'únic curs d'àmbit espanyol dedicat a les dermatosis professionals i s'ha consolidat com a punt de referència de l'especialitat pel seu caràcter multidisciplinari, ja que involucra tots els especialistes que participen en l'atenció a les dermatosis professionals.

  més informació

 • 16 de gener de 2017 - Notes de Premsa

  "Un Mar de Ciència", una nova iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania

  L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques inicia un cicle de cafès científics amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona per apropar la ciència a la societat

  El proper dia 18 de gener es portarà a terme el primer cafè científic del cicle Un Mar de Ciència que organitza l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona. Amb el títol "Menjar pensant en el cervell", es parlarà de l'impacte que té la dieta en la nostra capacitat d'aprenentatge, en la memòria, en la capacitat de prendre decisions, i fins i tot, en el desenvolupament de determinades malalties cerebrovasculars.

  més informació

 • 12 de gener de 2017 - Notes de Premsa

  El dolor crònic és la causa més comuna de discapacitat a Europa

  És el resultat d'un estudi en el qual han participat 13.666 persones de deu països europeus amb edats compreses entre els 18 i els 64 anys

  Aproximadament el 15% dels europeus entre 18 i 64 anys que van presentar algun episodi de discapacitat parcial o total durant l'últim mes va manifestar patir dolor crònic. És la principal causa i l'única que mantenen en comú les tres regions del macroestudi que publica aquest mes la revista Gaceta Sanitaria. El treball, realitzat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha analitzat la influència de nou trastorns físics i mentals en la discapacitat de la població adulta europea, a partir de les dades de 13.666 europeus de 18 a 64 anys que han participat en la Iniciativa Mundial d'Enquestes per a la Salut Mental.

  més informació

 • 6 de gener de 2017 - Informació general

  Un any més, els Reis Mags d’Orient portaran somriures i regals a tots els pacients ingressats a l’Hospital del Mar

  Divendres 6 de gener, a partir de les 10:00 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar s'aturaran a l'Hospital del Mar per visitar tots els pacients ingressats, infants i adults, i entregar  els regals que han estat donats per diferents entitats.

  més informació

 • Desembre de 2016 - Informació general

  Amb més de 500 pacients tractats d'obesitat i 12 anys d'experiència, la Unitat de Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica de l'Hospital del Mar encara nous reptes. Entra al Mar@laxarxa per saber la visió dels professionals sobre les fites aconseguides

  Segons les dades oficials, un 50% de la població té sobrepès, i el 20% pateix l’obesitat, amb un 1,5% d’obesitat mòrbida. Per donar una sortida a aquesta malaltia, l’any 2004 va iniciar-se el programa de Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica de l’Hospital del Mar, liderat pels Serveis d’Endocrinologia i Cirurgia General. Des de l’inici fins l’actualitat ha canviat molt la visió respecte a la malaltia que, temps enrere, es considerava poc més que un problema estètic. Amb més de 500 persones que han passat per la unitat i 12 anys d’experiència, els professionals donen la seva visió de les fites aconseguides en el Mar@laxarxa.

  més informació

 • Del 2 al 31 de gener de 2017 - Art-Usuari

  Exposició de pintures de Pilar Esporrín

  Al passadís central de l'Hospital del Mar

  Del 2 al 31 de gener de 2017, a l’Hospital del Mar podreu veure l’exposició de pintures de Pilar Esporrín. “Esporrín Sanclemente ens proposa un joc d'introspecció amb la seva pintura, feta de contemplació en clau de naturalesa, per viatjar per paisatges viscuts els que fa seus, amb pinzellades plenes de llum i passió. Pilar crea espais perquè domina la perspectiva, en les seves marines, riberes, en les seves frondes i muntanyes, i pressent la vida que acullen deixant-se portar per l'animal al qual fa protagonista del paisatge en íntims detalls. La seva evocació de la vida animal és paral·lela a la vegetal i mineral en una simbiosi que ve a conformar uns molt personals escenaris pels que trobar als seus actors, alhora que explicar-nos la història que guarden els instants. Dos sengles excepcions, però, donen a la figura humana la interrelació amb les altres formes de vida.

  més informació

 • 22 de desembre de 2016 - Notes de Premsa

  Desenes de Pares Noel tornaran a caminar per les aigües de la Barceloneta, enguany serà pels nens amb la síndrome de Down i les seves famílies #ObjectiuDavid

  El dissabte 24 de desembre tindrà lloc la 2a Remada Solidària de pàdel-surf organitzada per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i l'empresa Moloka'i Sup Center Barceloneta. Vàries desenes de Pares Noel faran un recorregut sobre les taules de pàdel-surf des de la platja de Sant Miquel (al costat de l'escultura dels cubs) fins davant de l'Hospital del Mar. La sortida està programada d'11 a 12 hores. 

  més informació

 • 22 de desembre de 2016 - Notes de Premsa

  La càrrega genètica pot doblar el risc de patir un infart de miocardi

  A Espanya es registren, anualment, 120.000 casos d'infart de miocardi

  Es publiquen a la revista Circulation:Cardiovascular Genetics els resultats de l'estudi clínic GERA "Clinical Utility of Multi-marker Genetic Risk scores for Prediction of Incident Coronary Heart Disease", realitzat per la Divisió d'Investigació Kaiser Permanent; la companyia Gendiag / Ferrer in Code; i el Grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l'IMIM de Barcelona (Institut Hospital del Mar de Investigacions Mèdiques). El desenvolupament del test s'ha finançat per ACCIO i CDTI) mitjançant una ajuda pública per promoure la col·laboració publicoprivada en innovació.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2017 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat