Agenda

23 de setembre de 2015 - Actes

Lliurament dels premis del I Concurs d'Innovació del PSMAR

23 de setembre a les 13:00 h a la Sala Josep Marull

El 23 de setembre a les 13:00 hores, a la Sala Josep Marull de l'Hospital del Mar, es lliuraran els premis a les idees guanyadores del I Concurs d'Innovació del PSMAR. Durant el mes de setembre, al passadís central de l'Hospital del Mar, es pot veure l'exposició dels 10 projectes finalistes. El I Concurs d'Innovació és una iniciativa que vol fomentar la cultura de la innovació a l'entorn del PSMAR, en el marc de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM, i donar visibilitat als projectes d'innovació en salut, no només dels professionals de la institució sinó també dels pacients i les seves famílies.

Us recordem quins són els projectes finalistes:

Millora del trasllat en ambulància i optimització de la seva gestió a l'Hospital del Mar. Adequació de l'espai i seguiment d'accions. Presentat per Emilio Casanovas i Pietat Sánchez, infermers especialistes en Geriatria del Centre Fòrum.

Cercador de dades a la història clínica, de Montserrat Torà i Núria Somoza del Biobanc de l'IMIM, Pilar Torre i Xavier Rovira, d'Arxiu i Documentació Clínica del PSMAR, i Núria Martín, d'Informàtica del PSMAR.

Recuperació d'espais i salut: jardí terapèutic, de Lluís Josep Antoni, usuari i membre de l'Associació EMILIA.

Electroporació selectiva de tumors hepàtics per mitjà d'infusió de sèrum hipersalí via portal: estudi de viabilitat, presentat per Fernando Burdío, cirurgià hepatobiliopancreàtic de l'Hospital del Mar i cap del grup de recerca de Teràpies d'hipertèmia localitzada, de l'IMIM.

Ús de la telemedicina mitjançant una pàgina web per a millorar l'atenció als pacients amb insuficiència cardíaca crònica, de Núria Farré, cardiòloga especialitzada en insuficiència cardíaca de l'Hospital del Mar i membre del Grup de Recerca Biomèdica en Malalties del Cor de l'IMIM.

Aprenem junts per treballar junts. Presentat per Ma Dolores Bardallo i Marian Chavarría, directores de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar i l'Institut Bonanova d'FP Sanitària, respectivament.

Avaluació de la concordança entre els preinformes del resident i l'informe definitiu de l'especialista. Tutorització decreixent - Responsabilitat creixent, d'Àngel Gayete, cap clínic del servei de Radiodiagnòstic del PSMAR.

Pla lideratge al·lopàtic en naturo teràpies ancestrals, de l'usuari Josué Carretero.

PSMAR Virtual, de la usuària Montserrat Mera.

Sistema de suport a la decisió. Petició intel·ligent de proves radiològiques en patologia mamària. Presentat per Maria del Mar Vernet, cap de secció d'Oncologia Ginecològica i coordinadora de la Unitat Funcional de Patologia Mamària de l'Hospital del Mar, i Manuel Pastor, coordinador del Laboratori de Farmacoinformàtica del programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM.

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat